Welkom bij Sport en Cultuur in Soest

Nieuws

Het laatste coronanieuws...

donderdag 24 februari 2022

Alles stapsgewijs weer open.

Iedereen mag binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. Publiek bij wedstrijden is toegestaan. Er gelden voorwaarden, onder andere voor het gebruik van het coronatoegangsbewijs.  Per 18 en 25 februari komt er meer ruimte voor publiek en horeca op sportaccommodaties.

Per vrijdag 18 februari kan de horeca op sportaccommodaties open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs (CTB) blijft tot 25 februari gelden voor de binnensport vanaf 18 jaar en bij de buitensport voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn). Eenmaal binnen is een bezoekersnorm, placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel niet meer verplicht. Op plekken met meer dan 500 mensen binnen is een vaste zitplaats wel verplicht.

Op 25 februari gelden overal de normale openingstijden en vervalt ook de CTB-plicht op plaatsen waar minder dan 500 mensen bijeen zijn. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien.

Publiek bij sport

Tussen 05.00 uur en 01.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het publiek houdt zich aan de volgende regels: bij amateursport is het tonen van een CTB verplicht bij binnensportlocaties voor personen van 18 jaar en ouder. Eenmaal binnen is een bezoekersnorm, placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel niet meer verplicht. Op plekken met meer dan 500 mensen binnen is een vaste zitplaats verplicht en geldt het advies voor het dragen van een mondkapje bij verplaatsing (voor iedereen van 13 jaar en ouder).

Lees meer op de  ondertsaande websites. 

-         Algemene informatie en vragen en antwoorden over sport en corona: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

-         Sportspecifieke protocollen, het zwembadprotocol en Q&A:https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland

 

Op dinsdag 8 maart besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

 

 

Recente nieuwsitems